Klein Brabant - Vrije Tijd
Evenementen in Klein Brabant.
Sprankelende schuimwijnen - ontdek verschillende stijlen en smaken in Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Begin: Donderdag
28-11 19:30
Einde: Donderdag
28-11 22:00
Met de feestdagen in aantocht kiezen we graag voor een feestelijke bubbel. Maar wat is nu precies het verschil tussen cava, prosecco, champagne of andere mousserende wijnen? En wat maakt dat ze smaken zoals ze smaken?
In een gemoedelijke sfeer neemt gecertificeerd sommelier Mattias je mee in de wondere wereld van de mousserende wijnen, hoe ze worden gemaakt, de verschillende methodes en het effect ervan op de uiteindelijke wijn. Aan de hand van het proeven van verschillende schuimwijnen naast elkaar ontdek je de verschillende soorten en stijlen. Bovendien weet je na afloop waar je best op let bij aankoop en hoe je een schuimwijn correct openmaakt en serveert.
Een aanrader voor elke (schuim)wijnliefhebber of voor wie nieuwsgierig is om meer te weten te komen over het onderwerp. Zowel met of zonder voorkennis ben je welkom!
Mattias Berlamont is gecertificeerd sommelier, behaalde reeds een WSET Level 3 Award in Wines, en is momenteel bezig met een opleiding om het internationaal erkende wijndiploma WSET 4 te behalen. Intussen brengt hij zijn kennis en ervaring graag over in workshops en wijndegustaties. Mattias is ook ondernemer en wijnconsultant, met een eigen wijnimport waarbij hij nauw in contact staat met verschillende wijnbouwers.
docent: Mattias Berlamont (Enù, WSET Level 3)
Prijs: ?
Organisatie: Cc-binder
Waar: Forum 9, 2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Naar Evenementen Overzicht
Home
Begin: Donderdag
28-11 19:30
Einde: Donderdag
28-11 22:00
Met de feestdagen in aantocht kiezen we graag voor een feestelijke bubbel. Maar wat is nu precies het verschil tussen cava, prosecco, champagne of andere mousserende wijnen? En wat maakt dat ze smaken zoals ze smaken?
In een gemoedelijke sfeer neemt gecertificeerd sommelier Mattias je mee in de wondere wereld van de mousserende wijnen, hoe ze worden gemaakt, de verschillende methodes en het effect ervan op de uiteindelijke wijn. Aan de hand van het proeven van verschillende schuimwijnen naast elkaar ontdek je de verschillende soorten en stijlen. Bovendien weet je na afloop waar je best op let bij aankoop en hoe je een schuimwijn correct openmaakt en serveert.
Een aanrader voor elke (schuim)wijnliefhebber of voor wie nieuwsgierig is om meer te weten te komen over het onderwerp. Zowel met of zonder voorkennis ben je welkom!
Mattias Berlamont is gecertificeerd sommelier, behaalde reeds een WSET Level 3 Award in Wines, en is momenteel bezig met een opleiding om het internationaal erkende wijndiploma WSET 4 te behalen. Intussen brengt hij zijn kennis en ervaring graag over in workshops en wijndegustaties. Mattias is ook ondernemer en wijnconsultant, met een eigen wijnimport waarbij hij nauw in contact staat met verschillende wijnbouwers.
docent: Mattias Berlamont (Enù, WSET Level 3)
Prijs: ?
Organisatie: Cc-binder
Waar: Forum 9, 2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Naar Evenementen Overzicht
Home